Laddboxar gör elbilar till ett realistiskt alternativ

Det finns mycket som behöver göras för att bekämpa klimatförändringarna. En viktig del i detta är dock att kraftigt minska de skadliga utsläpp som fossildrivna bilar har. Det bästa sättet att göra det på är att få så många bilister som möjligt att göra sig av med sina bilar som drivs av fossila bränslen och ersätta de med elbilar. Elbilar har nämligen inga avgasutsläpp överhuvudtaget.

För att man som bilist ska överväga att ersätta sin bensin- eller dieseldrivna bil med en elbil krävs det för de flesta att detta inte ska behöva innebära alltför stora uppoffringar. En sådan har tidigare varit att det tar väldigt lång tid att ladda en elbil i ett vanligt vägguttag, men det är här som laddboxar kommer in i bilden. Med laddboxar går det nämligen oerhört mycket fortare att ladda en elbil. Istället för ett dygn, och i vissa fall ännu längre, som det kan ta i ett vanligt vägguttag räcker det i många fall med 2–4 timmar med laddboxar.

Ladda medan du sover

Att ladda elbilar med laddboxar tar visserligen fortfarande betydligt längre tid än vad det gör att tanka en vanlig fossildriven bil, något som det tar några minuter att göra. Detta behöver dock inte spela en alltför stor roll. För det första behöver du inte ladda din elbil varje dag så länge du inte kör väldigt långa sträckor, och för det andra är det hur smidigt som helst att till exempel göra det under natten när du sover.

Spara pengar

En annan fördel med laddboxar är att det är billigare att ladda en elbil med sådana än vad det är att tanka en vanlig bil med bensin. Inte nog med att elbilar är miljövänligare, de är därför också billigare i drift.